De locatie

 

In het kort:

  1. -rustige ligging

  2. -goede bereikbaarheid

  3. -fantastisch uitzicht

  4. -vlakbij Spaanse witte dorpen

  5. -vlakbij nationaal park

  6. -geweldig wandelgebied

  7. -vele beziens-waardigheden

  8. -heerlijk klimaat

Casa La Naranjera

De ligging

Casa La Naranjera ligt in de provincie Málaga in Zuid-Spanje ten noordoosten van Málaga, in het hart van Andalusië. Deze streek heet de Axarquía. Het klimaat wordt als een van de beste in Europa beschouwd met meer dan 320 zonnedagen per jaar. Vanaf het vliegveld van Málaga is het ruim een uur rijden.

De villa ligt halverwege Canillas de Albaida en Cómpeta op een rustige locatie met veel privacy aan een doodlopende weg. U loopt in tien minuten naar Canillas de Albaida, een mooi wit bergdorpje, gelegen in een vruchtbaar, groen gebied. Achter onze villa voert een pad u via landbouwterrassen naar het dorp. Ook het bekendere plaatsje Cómpeta is op loopafstand.

De villa is met de auto gemakkelijk bereikbaar. Anders dan bij veel vakantiehuizen in dit gebied is de hele toegangsweg verhard. Een kort steil (verhard) stukje naar beneden brengt u bij de villa.

De villa ligt nabij het nationaal park Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, een bergmassief met indrukwekkende toppen. U kunt daar heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, vogels spotten etcetera. Het bezit een rijke en bijzondere flora en fauna. Het nationaal park is een natuurlijke grens tussen de provincies Málaga en Granada.

Het vakantiehuis heeft een prachtig uitzicht op de Middellandse zee en de omliggende bergen, waaronder de ruim 2.000 m hoge Maroma. Op heldere dagen kunt u zelfs de heuvels van Marokko zien. De zonsondergangen zijn een steeds veranderend schouwspel.

Op de volgende pagina kunt u meer informatie lezen over de (wijde) omgeving en alles wat er te zien en te doen is.

Op de kaart hieronder is met een groene vlag aangegeven waar de vakantiewoning zich bevindt.
   
De_villa.html
                                                                                                                 
De_omgeving.html