De omgeving

 
 

De omgeving

U vindt Casa La Naranjera vlakbij de plaatsen Canillas de Albaida en Cómpeta in de regio Axarquía in de provincie Málaga (Zuid-Spanje). De villa ligt in het hart van Andalusië ten noordoosten van Málaga. Het is een perfecte uitvalsbasis om te wandelen, te fietsen en paard te rijden in het nationaal park, maar ook om de boeiende historie te ontdekken van Andalusië met haar prachtige steden en mooie witte dorpen. Het kustgebied biedt u weer heel andere ontspanningsmogelijkheden.

De Axarquia

Canillas de Albaida en Cómpeta maken deel uit van de prachtige regio Axarquía, een verrassend en veelzijdig gebied in het zuiden van Andalusië. Kenmerkend zijn de witte dorpen, vaak van Arabische oorsprong, met daarin pleintjes met kleurige bloemen, prachtige planten en gezellige terrassen.

De Moren noemden dit gebied “Ash-sharquia” (land van het Oosten) vanwege de oostelijke ligging ten opzichte van Málaga. Zij kwamen in 710 vanuit Noord-Afrika het land binnen en veroverden binnen een periode van vier jaar bijna het hele land. Daarna trokken zij zich vrij snel terug in het zuidelijke deel van het schiereiland, dat zij “Al Andalus” noemden. Zij bezetten vervolgens dat deel van het schiereiland meer dan zeven eeuwen. Zij vestigden hier dorpen, bouwden kastelen, vestingwerken en moskeeën. Ze bewerkten de vruchtbare grond en ontwierpen een infrastructuur om het te irrigeren, wat nog steeds te zien is in het landschap.

Nadat de Moren in de 15e eeuw door de katholieke koningen waren verdreven, werden kerken op de resten van de moskeeën gebouwd. Vaak liet men de toren van de moskee staan, waardoor in de huidige dorpjes de minaretten nog te zien zijn.

Canillas de Albaida is gesticht door de Moren in de 13e eeuw. Het mooie witte dorpje heeft een bevolking van rond 700 mensen en ligt op ongeveer 580 meter boven de zeespiegel op de hellingen van de Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama.

Er zijn enkele kleine supermarkten, waar u elke ochtend vers brood kunt kopen. Het dorp kent een paar bars en restaurants, waar u voor weinig geld kunt eten. Probeer de tapas bij Gustavo op de mooie Plaza of een verse jus d’orange op het terras van bar Cerezo, met een fraai uitzicht.

Canillas de Albaida ligt 17 kilometer van de kust.

De villa ligt twee km van Cómpeta, een meer toeristisch plaatsje met leuke winkels, restaurants en bars. Cómpeta is bekend als de parel van de Axarquía. De plaats, met zijn doolhof van smalle straatjes die dateren uit de Moorse tijd, is geweldig om te verkennen. De panorama’s zijn adembenemend. Cómpeta is bij velen bekend vanwege de lokaal geproduceerde wijn, zowel droge als zoete.

Er is enkele malen per dag een busverbinding van Canillas de Albaida en Cómpeta naar het strand en Málaga.

En verder

In feite biedt de directe omgeving van Casa La Naranjera al voldoende om aan de behoeften van liefhebbers van natuur en cultuur tegemoet te komen. Ook de andere “pueblos blancos” (witte dorpjes) in de buurt, zoals Frigiliana, zijn het bezoeken zeker waard.

De wijnliefhebber ontkomt niet aan een rondleiding met proeverij bij de vermaarde wijngaard Bodegas Bentomiz, tussen Sayalonga en Cómpeta, wier wijn in toprestaurants wordt geschonken.

De vissersplaats Nerja heeft bijzondere grotten om te bekijken.

Verder zijn er aan de kust legio ontspanningsmogelijkheden. U kunt elke dag een ander strand van de Costa del Sol uitproberen en ook de golfliefhebber kan zijn hart ophalen.

In Vélez-Málaga is een Aquapark, een pretpark met spectaculaire glijbanen, waar kinderen helemaal weg van zullen zijn.

In de wijdere omgeving bieden de Andalusische steden Granada, Córdoba, Ronda en Sevilla eveneens volop cultuur en historie. De Moren ontwikkelden in steden als Córdoba, Sevilla en Granada één van de meest verfijnde beschavingen van de Middeleeuwen. Elk van deze Andalusische steden herbergt nog steeds spectaculaire overblijfselen van monumenten, zoals het paleis Alhambra in Granada.

U kunt even naar het buitenland door Gibraltar bezoeken, of zelfs een oversteek maken naar Marokko.

In de winter is het mogelijk om te skiën in de Sierra Nevada.

 Tip: Indien u het Alhambra wenst te bezoeken is het, met name in het hoogseizoen, verstandig toegangskaarten tijdig via internet te bestellen.


De_locatie.html

 

Casa La Naranjera

Huren.html

In het kort:

 1. -de Axarquía

 2. -het nationaal park

 3. -La Maroma (2.065 m)

 4. -los pueblos blancos (witte dorpen), waaronder Frigiliana

 5. -de kust

 6. -Nerja

 7. -Málaga
  (Picassomuseum, Gibralfaroburcht)

 8. -Granada (Alhambra)

 9. -de Sierra Nevada

 10. -Córdoba (Mezquíta)

 11. -Marbella

 12. -Gibraltar, Marokko

 13. -Ronda, Sevilla